Werkwijze

In mijn praktijk staat niet de klacht of ziekte centraal maar jij als mens. Ik heb maar één doel voor ogen en dat is dat jij je weer goed gaat voelen, dat jij weer grip krijgt over je hormonen, je natuurlijke gezondheid weer terugkrijgt en zin en vertrouwen in het leven!

Filosofie

Vaak spreken we over de natuur alsof het iets buiten onszelf is, maar wij zijn er allemaal onderdeel van. Wanneer we ons dat weer beseffen, meebewegen met de seizoenen, genieten van natuurlijke voeding, leven met het ritme van de natuur, dan raken we vanzelf weer in balans.

Eigenlijk is het heel simpel, wanneer we in balans zijn, krijgt ‘ziekte’ geen kans. Tegelijkertijd is ziekte ook een manier van ons lichaam om juist weer in balans te komen. Je lijf geeft je signalen en als je daarnaar luistert krijg je inzicht om andere keuzes te maken.

Wanneer je begrijpt hoe deze processen bij jou werken, weet je ook wat je zelf kunt doen om die balans weer te herstellen. Dat is voor mij gezondheid, het betekent niet dat je nooit meer ziek zult zijn, maar dat je op een natuurlijke  en zelfstandige manier zelf voor een natuurlijk evenwicht zorgen. Veerkracht!

De hoe vraag centraal

In de reguliere geneeskunde wordt er vooral gekeken naar wat je klacht is. In mijn consulten staat het ontdekken van de hoe vraag centraal. Hoe komt het dat je nu niet in balans bent, wat is de onderliggende oorzaak. Dat is soms een hele puzzel, maar laat ik daar nou net van houden.

Pijlers

Ik help je op weg naar jouw natuurlijke gezondheid. Voorafgaand aan en tijdens een uitgebreid eerste consult krijg ik aan de hand van (digitale) vragenlijsten inzicht in o.a. jouw leefstijl, voeding, manier van bewegen, je vertering, stress, slaap, hormonen en neurotransmitters, je geboorte, de periode erna en zelfs ervoor! Deze ‘kritische periode’ is namelijk een blauwdruk voor het aankomende leven en blijkt een belangrijke rol te spelen in de toename van chronische aandoeningen in de westerse wereld.

Waar nodig of gewenst zetten we een labaratoriumanalyse in, zoals bijvoorbeeld:

– Hormoon speekseltest (bijvoorbeeld bij menstruatie, vruchtbaarheids of menopauzeklachten), die de verschillende geslachtshormonen oestradiol, progesteron, testosteron, prolactine, LHen FSH in beeld brengt. Aanvullend kunnen we ook cortisol testen. Dit is geen geslachtshormoon maar heeft wel veel invloed op onze hormonale balans.
– Haar mineraal analyse: een screening van 20 mineralen en toxische metalen in het haar. Een relatief goedkope en nauwkeurige test die  goed inzicht geeft in interne fysiologische processen op celniveau. Denk aan oa: mate van stress, koolhydraten tolerantie, eiwitsynthese, vertering, immuunsysteem, lever- en nierstress, bijnieren en schildklier gezondheid, ontstekingen, specifieke mineralenpatronen, toxische metalen ophoping. 
– Een jodium test: een unieke analyse die de 24-uurs jodium-opname en de actuele jodium waarde
in het lichaam meet.
-Darm ontlastingstesten (bij bijv darm en huidklachten).

Het belangrijkste is natuurlijk het persoonlijk plan waar jij mee aan de slag kunt.

Gebaseerd op verschillende pijlers zoals voeding, stressbeperking/ontspanning, bewegen, kruiden en eventueel supplementen, slaap, circadiaans ritme. Je leert hoe je je immuunsysteem, spijsvertering en hormonen weer in balans kan krijgen. En hoe jij kan leven volgens jouw eigen natuur.

  • Voeding

  • Beweging

  • Circadiaans Ritme

  • Kruiden

  • Ontspanning

  • Zingeving

Jouw pad

Ik ga altijd van start met een uitgebreide anamnese/vragenlijst. Die stuur ik je voorafgaand aan het consult. We nemen de vragenlijst tijdens het eerste consult door. We besluiten of een labtest wenselijk is.

Na de afspraak of na de uitslag van de labtest ga ik aan de slag met het maken van een analyse en een persoonlijk plan.

Doordat we via verschillende wegen tegelijk kunnen werken (kruiden, voeding, leefstijl, zonlicht, circadiaans ritme etc) zul je snel subtiele veranderingen merken. Je wordt je meer bewust van wat je doet en waar je keuzes hebt. Na ongeveer 4 weken zien we elkaar weer om te kijken hoe het gaat, en waar we wellicht moeten bijsturen.

Ik ben jouw supporter en begeleid jou op je pad, maar het is jouw pad en jij mag het lopen.
Hoe meer jij controle neemt over jouw proces, hoe sneller je effect zult gaan merken.

Wil jij samen met mij werken aan je natuurlijke gezondheid?

Een telefonisch kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Contact opnemen kan via info@vitamine-n.com of bel/whatsapp naar 06-44464040. Ik help je graag verder!

Adres praktijk: Bluebirds Amsterdam, Louise Wentstraat 186, 1018 MS Amsterdam.