Over vitamine_n

Vitamine N is de praktijk van Ilse Boer, hormoontherapeut in Amsterdam.

Ilse Boer

Al vanaf jongs af aan ben ik geïnteresseerd in lekker en gezond eten en pluisde ik mijn moeder’s boeken van A.Vogel door. Die manier van leven raakte wat meer op de achtergrond tijdens mijn studententijd en de periode erna. Pas na mijn zwangerschap ben ik mij weer gaan verdiepen in voeding en leefstijl. Enerzijds omdat ik mijn kinderen gezond wilde laten opgroeien en anderzijds omdat ik mij ontzettend slecht voelde na een zware zwangerschap en bevalling. Ik sliep niet meer, was uitgeput en had gewrichtsklachten. Zelfs traplopen was een opgave. Onderzoeken leverden niets op. Pas toen ik een homeopaat en orthomoleculair therapeut bezocht herstelde ik langzaamaan weer. Het was geweldig om het zelfhelende vermogen van mijn lichaam te ervaren. Dat gunde ik anderen ook en mijn wens ontstond om zelf ook iets op dit vlak te gaan doen.

Toch duurde het nog even voordat ik de switch maakte. In 2020-2022 volgde ik de opleiding tot hormoontherapeut. Ik las daarnaast alles wat los en vast zit over circadiaans ritme, voeding, ademhaling, leefstijl, lymfe, kruiden etc. 

Ontdekte ook steeds meer de relatie tussen een gezonde bodem en ecosystemen en die van je lijf. Werkte als marketing en communicatie freelancer ook steeds meer voor organisaties die gezondheid van mens en omgeving voorop zetten, waaronder Odin, Land van Ons, en 2diabeat En mijn grote leermeester Rineke Dijkinga, die ik ook mag helpen bij haar communicatie. Wat een voorrecht! Momenteel werken we samen om Mooi Eten uit de Lokale Keten op te zetten.

Zo kan ik op verschillende manieren bijdragen aan gezondheid en welzijn, van mens en aarde: in mijn praktijk Vitamine_n en op andere manieren! 

Missie

Ik zie het als mijn missie om jou weer op weg te helpen in balans te zijn met je natuurlijke staat.Geen quick fixes maar duurzame gezondheid en welzijn.

Ik heb geen ingewikkelde trajecten. We gaan gewoon van start en door stappen te zetten ontstaat er vanzelf een pad. De richting van dat pad is misschien voor jou na 2 consulten al helder, of misschien heb je nog iets meer support nodig. Gaandeweg ontdekken we vanzelf wat jij nodig hebt.

Ik help jou ontdekken, geef je tools in handen en verhelder dingen. Ook ben ik jouw enthousiaste supporter!

Wil jij samen met mij werken aan je natuurlijke gezondheid?

Een telefonisch kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Contact opnemen kan via info@vitamine-n.com of bel/whatsapp naar 06-44464040. Ik help je graag verder!

Adres praktijk: Bluebirds Amsterdam, Louise Wentstraat 186, 1018 MS Amsterdam.