De herontdekking van oude kennis

Mijn ouders kwamen laatst met het boek ‘Opnieuw beginnen, terug naar de natuur’ op de proppen. Ze vonden het in hun boekenkast, waar het al sinds 1974 staat en dachten dat het mij wel zou aanspreken. Hoewel het boek dus bijna 50 jaar oud is, is het nog steeds actueel. Wat bijzonder! Maar bij nader inzien ook behoorlijk triest dat er in die tijd niets is veranderd, of sterker nog: dat de problemen met onze gezondheid en die van onze leefomgeving alleen maar groter zijn geworden.

Hoewel ik de behoefte naar een ander leven, met achterlating van vrijwel anders wat men in de maatschappij verworven heeft, zoals in het boek beschreven staat, net een stap te ver vindt, voel ik wel de enorme drang om meer in harmonie met de natuur te leven. Om te leven op een manier die gezond is voor mijzelf, mijn omgeving en de aarde. Door zelf voedselvaardig te worden en inkopen te doen bij de lokale boer, teler en producent.

Die manier van leven is niet revolutionair, zo is het altijd al geweest voordat de industrialisatie zijn opmars maakte. En de kennis hebben we nog, al raakt deze wel steeds verder naar de achtergrond. Hoe leuk is het dan ook om weer oude kennis te herontdekken en te zorgen dat we deze blijven doorgeven. Kijk daarom deze kerstvakantie als je bij familie bent, eens in de boekenkast van je opa en oma, je ouders of ga eens naar een antiquariaat. Daar vind je de mooiste uitgaven, voor een heel klein prijsje.

Ik deel hieronder twee passages uit het boek:

Wil jij samen met mij werken aan je natuurlijke gezondheid?

Een telefonisch kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Contact opnemen kan via info@vitamine-n.com of bel/whatsapp naar 06-44464040. Ik help je graag verder!

Adres praktijk: Bluebirds Amsterdam, Louise Wentstraat 186, 1018 MS Amsterdam.